На среща между кмета на Ботевград и председателя на БТС ще се обсъжда съдбата на хижа „Рудината“

Миналата година Община Ботевград изяви намерение за придобиване на собствеността върху хижа „Рудината“, която в момента е собственост на Български туристически съюз, като тогава стана ясно, че туристическия съюз е сключил договор за стопанисване от етрополско туристическо дружество. До момента хижата се е поддържала от местни ботевградски доброволци. Теренът около хижата обаче е общинска собственост – на Община Ботевград. Намерението на общината е заявено категорично в Областната администрация миналата година, която тогава е дала отказ.

След встъпването си в длъжност, новият областен управител на Софийска област Иван Иванов предприе поредица от срещи  с кметовете от Софийска област. На срещата му с кмета на община Ботевград, областният управител се е запознал с казуса на хижа „Рудината“.

На 15 март областният управител Иван Иванов е инициирал среща в областната администрация между кмета Иван Гавалюгов и председателя на Български Туристически Съюз, на която ще бъде обсъдено желанието на Община Ботевград да си върне собствеността върху хижата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.