Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гледайте на живо днес от 18:00 гостуването на Балкан на ТФТ

Балкан гостува днес от 18:00 часа на северномакедонския ТФТ във втори мач от група D на Деласпорт Балканска лига. Мачът ще бъде излъчен на живо в YouTube канала на турнира ТУК.

До момента в класирането в групата Балкан е втория с актив 2-1, а съперникът с 0-2 като това е първи мач от втората фаза за него. „Зелените“ са в серия от 8 поредни победи в НБЛ и Балканска лига като днес ще се опитат да продължат победния си път, макар и с кадрови проблеми. ТФТ е пети в местното първенство с актив 11-7. Тимът също е в добра серия от четири поредни победи като в последните кръгове победи два от лидерите – втория и третия в класирането на западната ни съседка – МЗТ Скопие и Гостивар.

Балкан замина за двубоя с група от 9 състезатели. Извън състава са Девон Уошингтън, Здравко Христов и Александър Гавалюгов. Без отбора е и Станимир Маринов

ТФТ участва за втора поредна година в Балканска лига. Топ реализатор на отбора е американското крило Ландриънс Хортън със средно по 19.4 точки за 8 мача в Балканска лига. Най-опитното име в състава е това на родения през 1988 год. гард Александър Костоски, който е бивш национал на Северна Македония. Наскоро тимът се подсили с опитния гард Тайрън Харис и Джърмейн Бишъп. Важни играчи за тима са още тежкото крило Ей Джей Джон, Андрей Маслинко (носител на Купата и шампион с МЗТ през 2018 и 2019 г.)иамериканецът Амир Смит, който е борец №1 в местното първенство и е избран за MVP на Купата.

Гледайте мача днес на живо от 18:00 часа тук:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *