Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан записа победа над северномакедонския ТФТ

Балкан записа втора поредна победа във втората фаза на Деласпорт Балканска лига. Със състав от 8 души тимът на Небойша Видич се наложи като гост над северномакедонския ТФТ с 82-97. Непосредствено преди двубоя Балкан остана и без Николай Грозев, а по здравословни причини извън групата за Скопие бяха също Дивон Уошингтън, Здравко Христов и Александър Гавалюгов. Отборът е и без Станимир Маринов. Оспорвана беше единствено първата част като на почивката Балкан водеше с 14. Гостите свалиха пасив до 5 в третата, но не успяха да се доближат повече и до края Балкан удържа успеха. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА.

Това бе трети успех за ботевградчани, които делят първа позиция с Ирони Нахария с 3-1. ТФТ е последен с 0-3. Следващия мач на Балкан от Балканска лига е на 31 март в Израел. Преди това на 21 март в понеделник “зелените” приемат Берое в мач от НБЛ, а от 24-28 март предстои турнира за Купата на България в Ботевград.

Още в първата минута Крисчън Джоунс удари лошо главата си в протектора на коша, но за щастие центърът успя да се върне в игра малко след това. Силно на неговото място от пейката се включи Денислав Вутев. Първата четвърт бе доста оспорвана като играта вървеше кош за кош през цялото време. И двата тима имаха висок процент на стрелба, но никой не успяваше да се откъсне с повече от 2,3 точки напред. Добре за Балкан се включиха Крис Минков, а след първия период “зелените” водеха само с 2 точки – 23-25. Втората четвърт започна с 5-0 за гостите от Ботевград, които за първи път поведоха с по-голяма разлика от 7. Домакините свалиха на една отново в средата на периода при 40-41, но Балкан затвори периода със серия 15-2 , хубава отборна игра и силна игра на Амад Рори, след която на почивката се оттегли с най-голямата разлика в мача от 14 точки – 42-56. “Зелените” вкараха 31 точки (13 от които на Рори) в периода срещу почти двойно по-малко на ТФТ – 19, които имаше един кош в последните 3 минути на първото полувреме. Близо 4 минути Балкан нямаше кош от игра в третия период, допусна доста грешки, а македонците играеха доста агресивно и се възползваха от ситуацията, за да намалят само до 5 точки изоставане – 67-72 минута преди края. Така след 30 минути гостите свалиха на  67-74. В средата на последната част балканци успяха да качат преднина над 15 и докрая завършиха спокойно двубоя. Дерик Маркс бе най-резултатен за успеха с 21 точки и 6 борби. 18 реализира Амад Рори. Митко Димитров и Крисчън Джоунс се включиха и двамата с по 17 точки и 8 борби. Крис Минков вкара 13, а с 11 завърши Денислав Вутев.  Най-много 19 точки и 8 борби за съперника имаше Ландриъс Хортън. Майк Нуабозор вкара 14, а 12 имаше гардът Виктор Ташовски

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *