Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Незаконна сеч установиха горските инспектори край Ботевград

Повече от 4300 проверки на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 4 дни. В периода от 25 до 28 март включително в резултат на инспекциите са съставени 108 акта и 70 констативни протоколи.

Служителите от държавните предприятия за извършили 1931 проверки, като контрол на място е реализиран на 876 обекти за добив на дървесина и 738 превозни средства. Инспектирани са още 8 ловци, 18 риболовци и 291 физически лица. Съставени са 48 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 32,54 пространствени кубически метра дърва, 2 превозни средства и още толкова каруци, един моторен трион и 7 броя други инструменти за дърводобив.

Служители на РДГ София са установили, че в обект за добив на дървесина извършеното маркиране не съответства на разрешената вид сеч. Освен това са отсечени 12 немаркирани дървета. Нарушенията са констатирани в държавна горска територия, в землището на гр. Ботевград. От служителите на РДГ София е съставен акт на лицето, получило позволителното за сеч, с което е разрешен добива на дървесина от насаждението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *