Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Румен Руменов от БК“Балкан“със сребърен медал при мъжете до 67 кг на Държавното първенсътво по бокс

Боксов клуб „Балкан“ се класира на 4-то място  на Държавното първенство по бокс за мъже и девойки, което се проведе в зала „Георги Христо“Ботевград. Това е доста добро постижение, при участващи 56 клуба от цялата страна.  В днешния последен ден младата ни надежда Румен Руменов, със старши треньор Пейчо Багдатов, спечели бронзов медал в категория до 67 кг. Малко не му достигна на Румен да пребори във финалната си среща своя съперник от ЦСКА-Венсан Киркоров. Срещата между ботевградчанина и софиянеца се съсътоя в 11ч. С два на един съдийски гласа Румен остана втори в класирането. Въпреки това той се представи подобаващо.

„Румен се представи задоволително добре. Бих казал, че влизането му при мъжете не е толкова лесно. До миналата година той се боксираше при младежите. С оглед на това, че му е първо състезание и стигна до второ място и това, че игра мач с националния състезател Венсан Киркоров, беше повече от задоволително, а мачът бе почти равностоен. Румен загуби, може би, защото като типичен младеж му липсваше увереност, че може да влезе силно при мъжете. Киркоров не е труден състезател и аз вярвам, че догодина ще имаме по-голям успех“. Това каза треньорът Пейчо Багдатов, пред botevgrad.NEWS.

При девойките Гергана Георгиева се класира на трето място в категория +80 кг. Латин Иванов завоюва бронзов медал в категория 54 кг.

Победители в Държавното първенство при мъжере станаха боксьорите на столичния клуб „Бокс за всички“. 

Локомотив София спечели Купата на България при девойките. Талантите на столичните „железничари“ ликуваха с трофея от турнира в Ботевград, който бе и първи кръг от ДЛОП. Те грабнаха общо 7 медала – 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови, което им донесе и големия успех. С представянето си боксьорките на Локомотив събраха 20 точки за крайното, отборно класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *