Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Категорична победа за Балкан над ТФТ

Балкан записа категорична победа в Балканската лига. В последния мач от втората групова фаза този следобед в „Арена Ботевград“ тимът надви без проблеми македонския ТФТ със 104:53, след като доминираше през цялото време.

„Зелените“ вече си бяха осигурили място на четвъртфиналите и преди този мач, но с успеха днес завършиха на второто място в група D с баланс 4-2. Това означава, че техен съперник в битката за място в Топ 4 ще бъде Сигал Прищина. Другият български представител в турнира пък Левски ще се изправи срещу третия от групата на Балкан – Макаби Хайфа.

В четвъртфиналите ще се играят по два мача на разменено гостуване, като българските отбори ще имат домакинско предимство заради по-предното си класиране. Двубоите са в следващите две седмици, като предстои да бъдат обявени и точните дати.

Място във Финалната четворка вече имат победителите в групите – Апоел Галил Елион и Ирони Нахария, а последните – Академик Пловдив и ТФТ, отпаднаха от надпреварата.

Домакините започнаха много силно мача и за малко повече от четири минути игра вече имаха двуцифрен аванс. Те нанизаха пет тройки само през първата четвърт и доминираха осезаемо в подкошието. В комбинация с осемте грешки на съперника, след първата четвърт се откъснаха с 36:10, като още преди края на частта Небойша Видич вече бе завъртял целия си състав.

През втория период ТФТ започна да бърка доста по-рядко и началото бе доста равностойно. След това обаче „зелените“ вкараха 10 безответни точки и дръпнаха с 55:22, като разликата от 33 точки се запази и на почивката – 62:29.

Ситуацията не се промени и след паузата. Въпреки че на паркета за домакините играеха основно по-младите момчета, преднината им мина границата от 40 точки и преди заключителната четвърт Балкан бе напред с 82:42.

Серия от 9:2 в полза на гостите даде начало на последните десет минути, но срещата отдавна вече бе станала протоколна и отборът от Ботевград нямаше проблем да поддържа солидния си аванс и да спечели.

Дивон Уошингтън бе най-резултатен за победителите с 19 точки едва за 16 минути на паркета. Димитър Димитров е с 15 точки и 7 борби. Александър Гавалюгов реализира 14 точки, в 13 е Крис Минков, а дабъл-дабъл от 10 точки и 11 борби има Крисчън Джоунс.

За ТФТ Страхил Николов реализира 17 точки. С 11 е Виктор Ташовски.

Източник: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *