Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОФК Правец спечели гостуването си на Козаро Ботевград

В мач от 17-ти кръг на ОГ София Запад Правец се наложи с 2:0 над Козаро Ботевгад като гост. Срещата се игра на подгизнал терен при почти непрестанен дъжд.

В първите 15 минути Козаро имаха две добри възможности за гол, но след това гостите владееха повече топката и организираха повече атаки. Ударите и към двете врати обаче бяха предимно от далечно разстояние и не застрашаваха двата вратаря. Най-чистото положение за Правец бе в 44-тата минута, когато капитанът им в този мач Васил Георгиев не успя да засече центриране от ляво. На полувремето резултата остана 0:0.

В 54-тата минута гостите изпълниха прак свободен удар, но вратаря на Козаро Мартин Матев спаси с отличен рефлекс.  Резултатът стана 0:1 в 78-мата минута с гол на Милен Василев. Той се разписа след дълго извеждащо центриране, преди което домакините имаха претенции за игра с ръка. Три минути по-късно Радослав Зарев изпълни хубав пряк свободен удар, но вратаря на Правец се намеси убедително и спаси.

В 83-тата минута гостите имаха претенции за дузпа, но съдията Иван Иванов бе категоричен, че такава няма.  Крайния резултат от 0:2 бе оформен в 90-тата минута от Цветелин Цаковски.

С победата Правец вече има 29 точки, но остава на 4-то място. Козаро е с 20 точки на 5-то място. 

В последния редовен кръг от сезона идната седмица Превец ще е домакин на дубъла на Спортист Своге, а „козлите” ще почиват, тъй като по програма имат мач с извадения Зенит Церово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *