Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан загуби драматично от Рилски спортист в Самоков

Балкан загуби със 78-74 след драма в „Арена Самоков“ . Дълго време нашите водеха  в мача, но не успяха да реализират в последните 5 минути на срещата, в които съперникът направи пълен обрат и взе успеха. Поражението бе 6-то за нас, а Рилски запазва твърдо първа позиция с 22-2. В четвъртък, 14 април, Балкан гостува в Косово на Сигал Прищична за първия четвъртфинал от Деласпорт Балканска лига. 

Рилски спортист започна силно мача със серия 7-2 за минута и половина. Балкан загуби доста борби в защита и въпреки че изпусна доста добри атаки, в края на периода се доближи на точка при 15-14 след две тройки на Крис Минков и Дерик Маркс. 2 минути преди края на периода нашите обърнаха нещата в своя полза за първи път при 15-16 след добра асистенция още при влизането на Грозев към Митко Димитров. Домакините си върнаха предимството и спечелиха с минимална преднина първия период – 19-18. Двата тима стреляха с еднакъв процент в първата част като и двата имаха 9/13 от средно разстояние, а разликата бе в пропуснатите фаулове на нашите – 0/3 срещу 4/4 на Рилецо. Самоковци имаха 12 борби срещу 5 нашите. Балкан поведе веднага след началото на втората част и след тройка на Маркс увеличиха серията си на 5-0, за да поведат за първи път с 4 – 19-23. Рилски имаше един кош от игра за 5 минути. Две тройки на Ей Джей Хес доближиха Рилски спортист, но бърз кош на Рори задържа аванса на Балкан. Тройка на Митко Димитров качи на 7 аванса ни, а Алекс Симеонов веднага я върна. Крис Минков обаче не трепна от фаула на бърза атака, а 2:37 минути преди края на първото полувреме таблото в “Арена Самоков” светна +10 за гостите от Ботевград – 33-43. Нашите имаха 10 точки от грешки на съперника за това време, докато домакините нито един. 

Малко повече от 5 минути бяха необходимите на домакините от Самоков, за да възстановят равенството в мача. Далечна тройка на Браун направи резултата 51-51 и върна изцяло Рилецо в мача. Тимът на Людмил Хаджисотиров вкара 15 точки срещу 6 за Балкан в началото на третата. Крис Минков натрупа четири лични нарушения в това време. Павлин Иванов върна за кратко аванса на своите, но Амад Рори бързо я върна. Лидерът на самоковци обаче и шампион с Балкан от 2019 год. наниза нова тройка за 57-56. Последва канонада от тройки и за двата тима. Силно включване на Митко Димитров и Маркс обаче запази добър аванс за “зелените” преди началото на последната 62-67. Ключова серия от 8-0 за домакинтие в края на мача свали предимството ни до точка при 73-74. Нашите нямаха кош близо 5 минути. Няколко коша на Балкан не бяха зачетени, а далечна тройка на познатия стрелец Браун смени отново водачеството в мача за 76-74, 46.5 секунди преди края на финалната сирена. До края нашите не успяха да реализират и победата остана в ръцете на съперника, който затвори мача със серия 13-0.

Амад Рори бе най-резултатен с 21 точки, 18 вкара Дерик Маркс. 16 точки и 6 борби имаше Митко Димитров.

Най-резултатен за успеха на Рилски с 21 точки бе Павлин Иванов, Брендън Браун реализира 15, а 14 Алекс Симеонов, който овладя и 10 борби. Трей Портър овладя 11 борби и вкара 8 точки. 

СТАТИСТИКА.

Снимки: Николай Христов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *