Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан – 2 прекъсна негативната серия в ББЛ А група

Балкан – 2 прекъсна серията си от шест поредни загуби в ББЛ А група. В среща от регион Запад, изиграна в сряда вечер в зала „Триадица“ в София, тимът ни надви последния в класирането Славия с 65-43. Ключово се оказа силното първо полувреме, в което момчетата на Мирослав Ралчев натрупаха разлика и не я изпуснаха до края. В този мач нашите бяха отново без Илиян Пищиков.


Към момента ботевградчани са шести в класирането на втория ешелон с актив 11-10.

Двубоят започна много оспорвано и с чести смени на водачеството, но в края на първата част „зелените“ взеха инициативата и поведоха с 22-13. Славия стреляше едва 18% от игра през първото полувреме, което позволи на балканци да продължат да увеличават аванса си и почивката дойде при 43-25 в тяхна полза след общо 24 точки на Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов.

Нападението и на двата тима не вървеше след паузата, като преди последната част отборът от Ботевград бе напред с 52-33. Ниската резултатност се запази до края, което работеше в полза на баскетболистите на Мирослав Ралчев. Те поддържаха солидна преднина и нямаха проблем да спечелят.

По 13 точки за победителите вкараха Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов. С 11 е Кристиян Василев.

За Славия 11 точки и 8 борби има Виктор Митев, 10 точки добави Калоян Панчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *