Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград с участие в Международно изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново

За поредна година Община Ботевград и ОП „Туризъм“ участват в Международното туристическо изложение „Културен туризъм“. Форумът се провежда от 14-ти до 16-ти април в старопрестолния град Велико Търново.

На щанда на Община Ботевград посетителите могат да се запознаят с най-новите брошури и рекламни материали, представящи туристическите забележителности, културните мероприятия, местата за хранене и настаняване и маршрутите в Ботевград и региона.

Представени са и емблематичните за с. Врачеш – майсторски изработени, бъчви и икони. В изложението със свои рекламни материали участват Исторически музей – Ботевград, както и местни занаятчии.

В първия ден от форума, щандът на Община Ботевград бе посетен от стотици гости. Чрез проведените срещи с посетители и туроператори, служителите на ОП „Туризъм“ представиха потенциала на Ботевград като привлекателна туристическа дестинация, предлагаща разнообразни културно – исторически и природни забележителности.

Международното туристическо издание „Културен туризъм“ – Велико Търново е най-авторитетната платформа за представяне на общини, културни институти, граждански сдружения за развитието на културния и историческия туризъм. Събитието бе открито от зам.-министъра на туризма Мариела Модева и кметът на Велико Търново инж. д-р Даниел Панов.

Туристическото изложение се провежда ежегодно, със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *