Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Боряна Нешкова бе преизбрана за председател на Читалищното настоятелство на НЧ „Хр. Ботев-1884“ Ботевград

С 42 гласа от гласували общо 85, бе преизбран настоящият председател на Читалищното настоятелство на Народно читалище „Христо Ботев – 1884“ Ботевград – Боряна Нешкова

Отчетно – изборното събрание на читалище „Христо Ботев 1884“ започна в 17.30ч с присъстващи 99 членове.

Членовете на читалищното настоятелство също остават в почти пълен състав, както следва: Боряна Нешкова, Маргарита Тодорова, Константин Гайдарски, Цветанка Арбова, Деспина Георгиева и новоизбраните Миглена Василева и Надежда Димитрова, които заемат мястото на Николай Николов и Иванка Христова. 

Събранието се проведе в присъствието на секретаря на община Ботевград Стефка Граматикова и кмета Иван Гавалюгов, който поздрави читалищните дейци и отправи няколко предложения, относно избора на председател и членове в настоятелството на читалището. 

Първото предложение, свързано с настоятелството, е в него да не участват щатни служители на институцията. Апелът му бе да се даде възможност и на нови, и по-млади хора, да имат право да избират и да бъдат избирани. 

Градоначалникът отправи и призив за активен и коректен диалог между Читалището и Общината, по повод „неоснователни и нелогини слухове за бариера между двете институции“.    

Отчетно-изборното събрание протече при следния Дневен ред:

1.Отчет за дейността на Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград. Отчет за приходите и разходите. Отчет за изразходваните от Бюджета на община Ботевград средства през 2021г.

2. Отчет на Проверителната комисия на Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград за 2021г.

3.Приемане на Бюджет на читалището и определяне на основни насоки за дейността му през 2022г.

4. Избор на Настоятелство, Проверителна комисия и Председатели на Настоятелството и Проверителната комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *