Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград обяви две обществени поръчки за реконструкция на канализационната система и водопроводната система във в.з. Зелин

Община Ботевград обяви две общевтени поръчки.Те са с предмет:

“Реконструкция на канализационната система във в.з. Зелин община Ботевград“ и „Реконструкция на водопроводната система във в.з. Зелин, община Ботевград“.

Прогнозна стойност на първата обществена поръчка е 3 613 244,93 лв нез ДДС. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 11 май 2022 (сряда), 23:59ч.

Обществената поръчка предвижда:
“Реконструкция на канализационната система във в.з. Зелин община Ботевград“ и включва: Главен клон I, Главен клон IІ, Главен клон IІІ, Отвеждащ канал, Отливен канал ДПР1, Отливен канал ДПР2 и Отливен канал ДПР3.
Вилна зона Зелин се намира в непосредствена близост до гр. Ботевград – южно от него. Преобладаващата застройка е под нивото на автомагистрала „Хемус“, но зоната се разширява и над нея. Природните дадености (релеф, горска растителност и др), комуникативността (транспортните връзки) и близостта до столицата обосновават високия интерес за изграждане на еднофамилни жилищни сгради в зоната. Населеното място се намира на надморска височина между 390 и 550 m. Преобладаващата застройка е двуетажна.
На територията на вилната зона действа частично изградена, въведена в експлоатация канализация, която зауства в градската мрежа на гр. Ботевград и оттам в ГПСОВ Ботевград.
Инвестиционната програма на община Ботевград включва благоустрояването и изграждането на улици с трайна асфалтова настилка във в.з. Зелин с дължина около 4.0 км. С оглед на това инвестиционно намерение се предвижда и реконструкцията, или изграждането на нови уличени канализационни клонове по настоящия Технически проект в съответствие и въз основа на одобрения вече Идеен проект за водоснабдителна система във в.з. Зелин. Обхватът на техническия проект е само по ул.“Асен Златаров“ от о.т.271, о.т.268 при кръстовището с ул. „Захари Стоянов“ до о.т.619+102m.
Инвестиционният проект включва само зададените улици с дължина около 4.0 км.
Изпълнението на проекта е от изключителна важност за жителите на гр. Ботевград (22 553 души по данни на ГРАО към 31.12.2020 г.), предвид факта, че водопроводната система е материално остаряла, изградена е от вредни за здравето на хората материали и често аварира. Реализирането на проекта ще доведе до редица ползи за местното население, а именно:подобряване на канализационната система; намаляване на замърсяванията на вилната зона с отпадъчни води; осигуряване на ефективна канализационна система за всички потребители с необходимия капацитет за отвеждане; подобряване качеството на предоставяните ВиК услуги.

Обществената поръчка с предмет „Реконструкция на водопроводната система във в.з. Зелин, община Ботевград“ е с прогнозна стойност (без ДДС)BGN 4 088 199,97 лв.

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е10 май 2022 (вторник) , 23:59ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *