Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще вземе участие в Националното състезание по БДП – областен кръг

На 04.05.2022 г., сряда, от 14:00 ч. в  ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Ботевград се проведе Националното състезание по БДП-общински кръг за  ученици от V-VII клас.

    Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2021/2022 година. Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.        

В състезанието участваха училищните отбори на ОУ „Васил Левски“- гр. Ботевград,  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград, ОУ „Отец Паисий“- с. Врачеш и ОУ  „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Ботевград .

Общинският кръг на Национално състезание по БДП се проведе съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест, съставени от общинската комисия по БДП.

Победител  в състезанието стана отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград с общ брой точки- 75. Той ще вземе участие в Националното състезание по БДП – областен кръг, който ще се проведе на 03-05.06.2022г.  в СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *