Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Академик срази Балкан и върна серията в Ботевград

Академик Пловдив изравни четвъртфиналната серия с Балкан. Тимът ни отстъпи като гост на своя съперник с 87-72 и в понеделник ще играе трети решителен мач за продължаване напред в плейофите. Двубоят беше изключително оспорван през първите 20 минути с множество обрати. Академик повееде с 11 в третата, но Балкан успя да намали до 4 преди четвъртия период. Последната част обаче започна пагубно за „зелените“, които понесоха серия 11-2 в началните минути и не успяха да се върнат в мача повече.

Следващият решителен мач от серията е в понеделник, 9 май, от 19:00 часа в „Арена Ботевград“.

Балкан започна много слабо мач и позволи на съперника да поведе с 10-3 в първите 4 минути. Дълго време нашите имаха един кош то игра, но отвърнаха със серия 8-0 и стигнаха до пълен обрат при 10-11. Последваха няколко обрата , а след тройка на Гуджино в последните секунди домакините поведоха с 2 точки след първия период при 18-16. Балкан бе 1/9 от тройката в първите 10 минути. Цялата втора четвърт вървеше кош за кош като никой не успяваше да се откъсне с повее от 3,4 точки напред. За кратко Балкан поведе при 31-34 след тройка на Крис Минков, но сгреши в ответната атака като остави сам човек на тройката и домакините изравниха веднага. Почти всички точки на двата тима идваха от тройката, а Мад Рори успя да измъкне „зелените“ с две напред след първото полувреме. Академик изглеждаше, че намери слабите страни в играта на Балкан и направи серия 100-2 с няколко отворени шута за три. Така за първи път в средата на третата част домакините поведоха с най-голямата разлика в мача от 9 – 53-44. За момент Дейшон Найт си правеше каквото иска в атака, за да задържа разликата на своите. След 6 поредни негови точки аванса на Пловдив скочи над 10 – 57-46 малко повече от 2 минути преди края на третия период. Антъни Гуджино вкара четвъртата си тройка и общо 10-та за Пловдив до този момент, за да качи отново на 11 – 60-49. До края на периода Балкан успя да намали разликата и след ключова тройка на Митко Димитров със сирената „зелените“ свалиха на 4 точки пасива си преди последните 10 минути.

Балкан загуби бързо добрата ситуацията, в която се намираше след третия период. Последната част започна пагубно за „зеления“ лагер с 11-2 за домакините, които се отдалечиха на цели 13. На няколко пъти домакините оставаха сами и се възползваха от всяка ситуация/ Бачев вкара 11-та тройка и общо 24-тата си точка. Нашите нямаше кош от игра близо 4 минути. Преднината на пловдивчани продължи да нараства, а от наша страна нямаше отговор. Три минути  преди края на мача разликата мина 15 точки, а Небойша Видич пусна в игра всички юноши. 

Дерик Маркс, Мад Рори и Митко Димитров бяха единствени с дуцифрен актив от по 13 точки за Балкан. Крисчън Джоунс имаше 10 борби и 6 точки.

Васил Бачев беше най-полезен за успеха на Академик с 16, а дабъл-дабъл от 17 точки и 13 борби имаше Антъни Гуджино. Дейшон Найт наниза 15. 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *