Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Повече от 500 души вече видяха Часовниковата кула отвътре

Снимка: фейсбук страница на Исторически Музей - Ботевград

Повече от 500 души се възползваха от възможността да посетят Часовниковата кула в Ботевград, месец след отварянето й.

Интерес към културния паметник проявяват хора от различни възрасти и населени места от цялата страна – София, Варна, Пловдив, Бургас, Търговище, Перник, Враца, Монтана, Сандански, Етрополе, Павликени, Берковица и др.

Символът на Ботевград е обект на интерес и за туристи от Румъния, Франция, Мексико, САЩ, Сърбия, Русия, както и наши сънародници, живеещи в Белгия и Германия.

Най-ентусиазирани от новата атракция в Ботевград са децата, които с любопитство слушат историята за построяването на най-високата Часовникова кула на Балканския полуостров.

Вълнуващо преживяване за жителите и гостите на Ботевград е изкачването до старинния часовников механизъм, който вече над 140 години неуморно отмерва времето.

Припомняме, че Часовниковата кула е отворена за посетители от 1-ви април до 31-ви октомври. Може да заявите своето желание за визита, както следва:

От понеделник до събота – в Туристически информационен център – Ботевград от 09:00 до 17:00 ч. или на телефон: 0723/ 69-158

В неделя – в Исторически музей – Ботевград от 10:00 до 17:00 ч. или на тел.  0723/66 828

Часовниковата кула в Ботевград отваря врати за посещение и в нощта на музеите на 14 май. Ще бъде отворена от 18.00 до 22.00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *