Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Време е за Мач №2 в Ботевград от полуфиналите между Балкан и Левски

Балкан и Левски се срещат отново днес в Ботевград във втората полуфинална среща от Националната баскетболна лига. Мачът е днес от 19:00 часа в „Арена Ботевград“.

Тимът на Небойша Видич вече води с 1-0 в серията, след като в първия двубой в четвъртък надигра своя съперник повече от драматично с 80-74 след продължение. В другата полуфинална серия Рилски спортист започна с победа над Спартак Плевен.

Двубоят между „зелени“ и „сини“ в четвъртък беше изключително оспорван с множество обрати в играта на двата тима, но Балкан показа сърце, характер и много борбеност, за да стигне до този първи ценен успех в серията. В началото на последната част „сините“ водеха с 10 точки, а воден от Крисчън Джоунс, Балкан заличи напълно своя пасив докрая, стигайки до равенство в редовното време след страхотна ключова тройка на Амад Рори. Цялата пейката на ботевградчани имаше принос за победата на 12 май, а невероятната публика в Ботевград държеше момчетата на Видич на гребена на вълната. Балкан се надява на пълна зала и днес, която да помогне на отбора за втора победа в серията.

„Сините“ от своя страна водеха дълго време в срещата в четвъртък, но в ключови моменти не успяваха да задържат преднината си. Най-полезен бе капитанът Чавдар Костов, който изрази силно недоволство то играта на своя тим след двубоя. Марио Литъл отново бе фактор, но както за това да води Левски напред, така и да го ощети в някои моменти. Дебют за Левски този сезон направи и 23-годишният национал Йордан Минчев, който бе извън игра повече от 3 месеца. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *