Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Четирима преподаватели получиха приз „Учител на годината“ в община Ботевград

По повод Деня на светите братя Кирил и Методий и Деня на българската просвета и култура, и славянска писменост приветствено слово към присъстващите учители, ученици и граждани отправи кметът на общината Иван Гавалюгов. „Всички народи имат различни поводи , в които честват бележити дати от тяхната история или почитат паметта на техни национални герои, но всички народи имат ден, в който отбелязват и честват тяхната писменост. Славянската писменост е възникнала и е разпространена по българските земи, предадена на милиони славяни- над 300 милиона славяни, които до днес четат и пишат на кирилица. И независимо, че сме малък народ като държава, ние имаме имаме един изключително огромен принос за развитието на културата и цивилизацията“, заяви кметът Гавалюгов. Той се обърна с призив към учениците в днешния комуникационен свят да комуникират на български език и на българска азбука- кирилица. „Това ще ни запази като народ и ще утвърди нашата национална идентичност. Това е един гарант за българската нация“, подчерта кметът.

По инициатива на кмета Иван Гавалюгов на училищните библиотеки във всички училища в общината, както и на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ са предоставени две важни книги, съобщи водещият Йоан Илчов. Книгите носят заглавия: „АНТИ БАЙ ГАНЬО – Книга за България“ и „Българската цивилизация“, плод на водещи наши историци. Те са предназначени да лекуват проявленията на анционален нихилизъм и да надграждат родолюбието у българина.

Четирима преподаватели получиха приз „Учител на годината в община Ботевград“. В категория “Предучилищно образование“ наградата отиде при Надка Александрова от ДГ „Детелина“- село Врачеш. Призът в начален етап на основното образование беше за Георгина Романова от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – село Скравена, а в прогимназиалния етап на основното образование наградата за Даниела Димитрова от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград. Учител на годината в община Ботевград в гимназиалното образование тази година е Николай Пеев, преподавател по География и иконимика и История и цивилизации в ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *