Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Магистър-фармацевт Тихомир Котов бе избран за представител на община Ботевград в областната комисия за изработване на областна аптечна карта

Тихомир Петров Котов, магистър-фармацевт в болничната аптека, бе избран днес от общинските съветници в Ботевград да бъде представител на община Ботевград в областната комисия за изработване на областна аптечна карта. Предложението направи председателят на Постоянната комисия по местно самоуправление и законност – д-р Марианан Горгачева, общински съветник от БСП. Предложението подкрепиха 23-ма съветници, двама се въздържаха.

Определянето на представител от Ботевград е по повод изпратено писмо от проф. Асена Сербезова – министър на здравеопазването, в което е указано, че при пълна съгласуваност между Общинския съвет и кмета на община Ботевград следва да бъде определен представител па общината, който да участва в комисията, която ще изработи областната аптечна карта. В гореописаното писмо е определен срок (31.05.2022г.), в който следва да бъдат изпратени в Министерството на здравеопазването решението на Общинския съвет и заповедта па кмета, с които се определя едно лице за представител на община Ботевград в областната комисия за изработване на областна аптечна карта.

При определяне на представителя на общината в комисията, която ще изработи областна аптечна карта следва да бъде спазена разпоредбата на чл.227б, ал.З от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, съгласно която той се определя но реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация, се посочва в писмото на министър Сербезова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *