Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Работна среща между кмета на Община Етрополе и ръководството на Областна дирекция на МВР – София

Кметът на Община Етрополе г-н Димитър Димитров и ръководството на Областна дирекция на МВР – София проведоха работна среща. В сградата на Общинска администрация пристигнаха Директорът на ОД на МВР – София – ст. комисар Живко Коцев и Началникът на отдел „Охранителна полиция“ – старши комисар Живко Соколов. На срещата присъстваха още заместник-кметът на общината, г-жа Станка Димитрова, кмет и кметски наместници на населени места и Началникът на Районно управление – Етрополе, старши инспектор Георги Стаменов.

Директорът на ОД на МВР – София посочи основната цел на срещите с кметовете на общини, а именно ръководството на дирекцията да се запознае от първа ръка с проблемите на местно ниво, да се набележат съвместни мерки за разрешаването им и да се синхронизират действията за поддържане на обществения ред, гарантиране спокойствието на гражданите и осигуряване на пътната безопасност.

Кметът на Община Етрополе отбеляза, че сътрудничеството между общината и полицията е на много добро ниво.

Началникът на РУ – Етрополе представи кратък статистически отчет за състоянието на престъпността от началото на годината. По отношение осигуряване безопасността на движението, с активното участие на състава на районното управление и личната ангажираност на общинското ръководство, е създадена нова организация. Извършен е цялостен преглед на знаковото стопанство, набелязани са мерки за подобряване на ситуацията с паркираните автомобили, в резултат на което от началото на годината само за неправилно паркиране са съставени 426 фиша и 35 акта. Съвместните усилия в тази посока продължават, като вече се отчитат и първите положителни резултати. Като изключително ефективно бе отчетено и изграденото видеонаблюдение, спомогнало за разкриване извършителите на  определени престъпления и намаляване на общия им брой като цяло.

По отношение осъществяването на още по-ефективен контрол спрямо нарушителите на Закона за движение по пътищата сме въвели метода за размяна на полицейски екипи, посочи комисар Соколов. Служители от едно районно управление вече осъществят контрол на територията на друго. По този начин се цели постигането на по-голям превантивен ефект и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм чрез прилагане на принципа за нулева толерантност спрямо всеки установен нарушител. По линия на охранителна полиция усилията са насочени към използване на различни форми на патрулиране съобразно наличния ресурс и спецификата на обстановката, допълни той.

На срещата бяха дискутирани още състоянието на пътната мрежа в областта, мерките за ограничаване на предпоставки за пътни инциденти, свързани с безстопанствени или оставени без надзор животни, обучението на подрастващите за безопасно управление на различни пътни превозни средства през летния период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *