Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Три танцови клуба от община Ботевград взеха награди от Арт фестивал „Новите звезди на България“ в Ловеч

Три танцови клуба от община Ботевград взеха участие в Арт фестивал за детско и младежко творчество „Новите звезди на България – Ловеч 2022“ .

Младежки танцов състав от фолклорен клуб „Радост“ Ботевград, с ръководител Радослав Цветанов, участва с шопски танц и завоюва първо място, а детски танцов състав спечели второ място за изпълнението на ръченица.

Детски танцов състав „Литаковче“ към Народно читалище „Светлина 1900“ с. Литаково участва с танц „Детски пролетни игри“, хореография на Кирил Дженев, и завоюва второ място в категория 11-14 години. Следващите две участия на детски танцов състав „Литаковче“ са на и 11-ти юни във фестивал „Златни нишки“ в Трудовец и на 25-ти юни в Етрополе.

Детски танцов състав „Жар“, към Народно читалище „Никола Ракитин“ Трудовец участва в категория до 10 години с два танца, като завоюва първо място с шопска ръченица и трето място в Тракийски танц. Седващото участие на клуба е в петък на фестивал в Костинброд, както и във фестивала „Златни нишки“ в Трудовец.

В Арт фестивала в Ловеч учстваха 46 фолклорни състави от цялата страна-Велико Търново, Лом, Монтана, Стара Загора и др.

Фестивалът „Новите звезди на България“ се провежда за втори път в Ловеч на 28 и 29 май. На откритата сцена в кв. Вароша на 28-ми май от 11.00 ч. се представиха участниците в категория “Танцово изкуство“, а на 29-ти май от 10.00 часа – категории „Вокално изкуство“ и „Инструментално изкуство“.
Организатори са Народно читалище „Бяла Анаста 2016“ и Модна къща „Перлита“ – производител на сценични костюми и народни носии. Фестивалът е включен в Програма за Младежки дейности на Община Ловеч.
Във фестивала имат право на участие деца и младежи от 4 до 18 годишна възраст от всички области на изкуството.
Фестивалът е с конкурсен характер. Професионалното жури е съставено от специалисти във всички направления на Арт фестивала.
Арт фестивалът дава възможност на децата и младежите да покажат своите таланти и ще им помогне да сравнят своите възможности и ниво на подготовка.

1 коментар на “Три танцови клуба от община Ботевград взеха награди от Арт фестивал „Новите звезди на България“ в Ловеч

  1. Съжелявам че го казвам но……. Голямата купа трябваше да се връчи на Детски танцов състав Литаковче.Отборът който взе голямата купа не я заслужаваше защото всеки може да легне на пода и да се въргаля като прасе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *