Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Инициативата „Весело лято в града – Ботевград 2022“ стартира с литературна викторина

Тазгодишното издание на „Весело лято в града“ започна. Първото занимание бе игри на четене с „Книговище“. То се проведе в детския кът на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“.

На децата им бяха раздадени свитъци, всеки от които съдържаше заглавие на детска книга и по един въпрос за определен момент от нея. Някои от заглавията бяха: „Хари Потър и Философския камък“, „Пипи Дългото чорапче“, „Дневника на един дръндьо“ и „Палачинковата торта за рождения ден на Финдъс“.

Децата решиха да разгледат книгата „Пипи Дългото чорапче“ от Астрид Линдгрен, като отговорят на въпроса от книгата и решат един въпросник от онлайн платформата „Книговище“, която превръща всяка книга в игра. За да бъде по-интересено, на децата им беше раздаден по един лист, на който и от двете страни имаше картинка. Едната картинка за „Да“, а другата за „Не“. Всеки въпрос имаше по два или повече възможни отговори и те отговаряха на всеки с „Да“ или „Не“, докато не стигнат до правилния отговор.

Накрая на занятието на децата им подариха по един книгоразделител и по един стикер, с който могат да си лепят книгите, които имат въпросници в „Книговище“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *