Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дарина Николаева при срещата с кмета на Божурище, Геогри Димов, даде заявка за нов стереотип на работа с кметовете

Областният управител на Софийска област Дарина Николаева проведе делова среща с кмета на Община Божурище Георги Димов и с председателя на Общински съвет на Божурище – Венцислав Симеонов. Тема на разговорите бяха работата и постигнатите резултати на Общината и Общински съвет в последните години.

На срещата присъстваха  още зам.кметът Владислава Симеонова и  Цветелина Димитрова – Секретар на Община Божурище.

„Желанието ми е да бъда ефективен партньор на кметовете и да постигнем иновативни подходи при комуникацията помежду ни“. Това подчерта областният управител в началото на срещата. Николаева изрази мнение, че би  подкрепила всяка една идея на кметовете и в сътрудничество с тях идеите им да получат реализация, независимо от трудностите. Кметът Георги Димов заяви, че е готов за общи действия двете институции да са си взаимно полезни, „за да  оставим нещо след себе си и да се постараем то да бъде добра следа“.

В хода на разговорите Кметът Георги Димов отбеляза реализирането на няколко мащабни проекта на Общината – ремонт на пътища, подменено улично осветление, изграждане на парк в центъра на града и Спешна помощ, като очерта 5 основни проблема, за които би разчитал на съдействие от страна на Областния управител.

Г-жа Цветелина Димитрова, Секретар на Община Божурище, изрази мнение, че затруднения общинската администрация среща при изработването на новата кадастрална карта на половината от землищата на община Божурище и уреждането на сметките по регулация. По време на дискусията Областният управител се поинтересува среща ли общинската администрация проблеми със сключени договори  при прилагането Закона за обществените поръчки, с оглед на променената икономическа ситуация и увеличението на цените. Стана ясно, че Общината среща затруднения с транспортната схема и специализирания транспорт. По време на срещата  бе обсъден и проблемът с водните цикли в населените места, касаещ авариите на ВиК.

В края на деловата среща Г-жа Дарина Николаева се ангажира да потърси пътища за решаването на поставените проблеми, чрез диалог с ресорните ведомства и в непрекъснат контакт с общинското ръководство.

Председателят на Общински съвет на град Божурище, Венцислав Симеонов, изрази мнение, че в съвместната работа между Областната администрация на Софийска област и местната власт в Божурище трябва да се осъществява на основата на методическо ръководство.

Следващата среща на г-жа Николаева е в Ботевград.

Източник: Прессцентър на Областна администрация на Софийска област

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *