Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Облекчение на трафика в града! Вече може да се паркира по тротоара на ул.“Божко Божилов“

В началото на годината бе приета общинска наредба, забраняваща паркирането на автомобили върху тротоарите в Ботевград. Решението, целящо подобряване на условията за придвижване на пешеходците в града, силно затрудни автомобилният трафик по някои натоварени участъци. Една от силно засегнатите отсечки беше ул.“Божко Божилов“, която е една от основните пътни артерии в Ботевград. На провелото се в края на януари обществено обсъждане на новите правила за паркиране, беше направено предложение част от тротоара на ул.“Божко Божилов“, който е с ширина около 4 метра, да бъде обособен за паркиране на автомобили.

Това предложение вече е факт. Пътна маркировка по тротоара на ул.“Божко Божилов“ вече обособява пространство за паркиране на автомобили. Около 2 метра е широчината на паркоместата и около 2 метра са оставени за пешеходно придвижване.

3 коментара на “Облекчение на трафика в града! Вече може да се паркира по тротоара на ул.“Божко Божилов“

  1. И по тревните площи каде паркират и не остана трева обществения ред за какво са в севера от 1,2,3,блок между блоковете да са разберат полицията ли или кметството отговарят

  2. И по тревните площи каде паркират и не остана трева обществения ред за какво са в севера от 1,2,3,блок между блоковете да са разберат полицията ли или кметството отговарят

  3. Онзи ден се опитах да мина с количката по този тротоар ,Е ТО Е НЕВЪЗМОЖНО,И С КОЛИ И БЕЗ . Това е най разбития и калпав тротоар в града .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *