Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ива Стайкова от Ботевград инициира събиране на средства за Детско отделение в Ботевград

Доброто си има име! То е Ива Стайкова от Ботевград, която, сама по собствено желание, инициира събиране на средства за Детско отделение в МБАЛ Ботевград. Инициативата й започва дни преди 30-тия й рожден ден, който отбелязва на знаковата дата 22 юли 2022г. Необичайната сиимволика на този ден я провокира да направи нещо добро, което да бележи настъпването на юбилея й. „Обичам децата и смятам, че те са най-важното нещо, нашето бъдеще!И имат правото, когато отидат да се лекуват, да бъдат в една уютна среда“, сподели пред botevgrad.NEWS младата жена.

Идеята й е кампанията по събиране на средствата да продължи до септември. Кутията за дарения се намира в офиса на Изи Пей в сградата на Кауфланд-Ботевград. Според Ива правилният подход е да не се даряват средствата директно на Дрско отделение, а след разговори с лекари и сестри, тя да закупи необходимите неща – инхалатори, креватчета и т.н.

Ива отправя благодарности на редица хора, които са й оказали подкрепа в нейното благородно дело – на младо семейство от Трудовец, д-р Ива Янчева-Димитрова и Димитър Димитров, които изработват кутията за дарения и й я предоставят безплатно, като поставят първата сума в нея; на управителя на Кауфланд- клон Ботевград – Илиян Ценов; на колегите от Изи Пей и всички, които я подкрепят.

Намерението на Ива Стайкова е да не спира до тук. За нея децата са кауза и в бъдеще обмисля да продължи събиране на средства за деца, лишени от родителска грижа.

Екипът на botevgrad.NEWS поздравява Ива и й пожелава успех в трудната й мисия да помага!

Ива Стайкова (вляво)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *