Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинският съвет гласува награда за европейският шампион по борба Сергей Стоев

На проведено в Загреб/Хърватия/ Европейско първенство по борба за момчета, Сергей Стоев – състезател от ботевградски клуб по борба „Балкан“ постигна изключителен успех като стана Европейски шампион при момчета в категория до 68 кг.

По този повод председателят на Постоянната комисия за работа с децата, младежта и спорта- Сашко Везенков предложи да бъдат отпуснати финансови средства, в размер на 1000 лева, от собствени приходи на община Ботевград, за награждаване на Сергей Стоев. Отпускането на средствата беше обсъдено и гласувано на днешното заседание на Общински съвет-Ботевград.

„Нашето момче Сергей Стоев завоюва златен медал и стана европейски шампион. Това е едно много голямо постижение. Тук е мястото да кажа че нашата комисия не е работила правилно и не е подхождала правилно за награждаването за нашите спортисти от общината. Това е наш пропуск, който в бъдеще ще го променим и ще направим, така че тези момчета и момичета, завоювали медали за нашата община, да бъдат награждавани на специална церемония.“, каза Сашко Везенков.

Общинският съветник Цветан Цолов направи предложение средствата да бъдат увеличени с 5000лв.: „Нашата комисия предлага докладната да придобие следния вид: „Дава съгласие да бъдат отпуснати финансови средства в размер на 5000 лв. от собствени приходи на община Ботевград в полза на спортен клуб „Балкан“ Ботевград за организиране на спортно-подготвителен лагер в чужбина на Сергей Николаев Стоев – европейски шампион по борба за момчета в категория до 68 кг.“, каза общинският съветник Цветан Цолов.

В залата по време на гласуването присъстваха шампионът Сергей Стоев и неговия треньор Димитър Иванов. Общинският съветник Иван Николов, които е директор на ПГТМ“Христо Ботев“, където младият борец учи, представи Сергей на общинските съветници, като ги призова да гласуват за отпускането на средствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *