Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФИБА постави висока оценка на Александър Гавалюгов преди европейското до 16 години

В средата на седмицата в София ще стартира европейското първенство за момчета до 16-годишна възраст в Дивизия B. Шампионатът на Стария континент ще се състои от 11 до 20 август в залите „Универсиада“, Сейнт Джордж и „Триадица“. Част от него ще бъде и съставът на Юлиян Аладжов, който ще се бори за промоция в Дивизия А. Българите са в група B, където се намират още представителните тимове на Чехия, Швейцария, Исландия и Люксембург.

От ФИБА спазиха традицията и направиха класация с Топ 10 на най-добрите играчи преди старта на първенството в българската столица. Място в подреждането намери и Александър Гавалюгов. Играчът на Балкан Ботевград получи висока оценка от ФИБА. Ето какво пишат експертите за гарда:

 „След като показа на какво е способен на миналогодишния Чалънджър при кадетите в София, Александър Гавалюгов се завръща в националния тим, в който ще бъде още Деян Колев от Стела Адзура, с цел да го изведе до промоция пред родна публика. Гавалюгов е от гардовете, които разполагат с много умения. Той e стрелец, който има добър мерник от далечна дистанция. В добавка можем да кажем, че има силен пробив и демонстрира добър поглед, когато пробива към съперниковия кош. Освен това винаги успява да намери свободния човек от различни ъгли, дори когато го прави с една ръка, докато дриблира. Гавалюгов трябва да се бори за най-добър гард на турнира, особено ако подобри своята ефективност при стрелбата от миналата година (34% от игра, 23% от тройката и 67% от  наказателната линия). По този начин ще  открадне шоуто за българската публика.

Младите „лъвове“ ще открият своето участие на 11-ти, когато ще срещнат швейцарците. Два дни по-късно ще играят с исландците, а на 15-ти ще премерят сили с чехите. Последният им мач е планиран за 16-ти срещу Люксембург.

Източник: superbasket.com 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *