Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общината все още има намерения към подлеза при Младежкия дом

През 2020 година фирма „Лекс Груп“ предложи на община Ботевград да й продаде подлеза при Младежкия дом. Предложението е било общината да си го възстанови срещу сумата, за която инвеститорът го е закупил от общината през 2014 г., която е 160 хил. лева.

Днес, две години по-късно, все още няма развитие по въпроса. Фирмата не откликва на предложенията на общината, свързани с подлеза и не прави нищо за неговото стопанисване и облагородяване. В резултат на това, подлеза все още стои в неугледно състояние и се е превърнал в сметище и градска тоалетна.

„Няма промяна в ситуацията. Намеренията са ни останали, желание, явно, липсва от отсрещната страна. Не сме се отказали, разбира се, от подлеза. За пореден път го казвам това е една „дупка“ в централна градска част. Независимо, че е частно, ако собственика има намерения да развива нещо, нека си направи съответните инвестиционни процедури и да развие имота, който притежава. Ако, пък, няма такива намерения, да го продаде обратно на общината или да го продаде някой друг, който има желание и възможност да реализира някаква стопанска дейност във въпросния подлез. Най-лошия случай е да стои в сегашното положение, на практика безстопанствен, въпреки че има собственик, неподдържан и грозна гледка в центъра на Ботевград. Аз съм оптимист и считам, че ще реализираме намеренията, които взаимно сме декларирали, макар и устно. Просто спря комуникацията от страна на частния собственик, правили сме опити да я възобновим. За да завършим този процес трябва двустранни действия. От страна на община Ботевград имаме готовност, но „топката“ е в собственика на имота.“, каза кметът на общината Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *