Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тържествено бе открита новата учебна година в Езиков център „Марконис“

За 18-та поредна година Езиков център „Марконис“ откри тържествено новата учебна година. Под звуците на Общински духов оркестър, с диригент Иванка Савова, бе издигнато знамето на „Марконис“, заедно с флаговете на Република България и Европейският съюз.

Поздравително слово към присъстващите отправи управителят на езиковия център д-р Николай Николов. Той не скри вълението си от факта, че тази година за първи път прага на езиковото училище като ученик ще престъпи неговият син Георги, който ще се обучава в най-малката възрастова група на „Марконис“.

Управителят д-р Николов сподели равносметката за изминалата година- 92 обучавани в „Марконис“ успешно са положили изпитите на университета Кеймбридж и Пиърсън, от най-ниското да най-високото ниво, като резултатът от изпитите е внушителен- 53,3% отлични оценки.

Д-р Николай Николов представи екипа, който ще се грижи за високото ниво на обучаване на английски език през новата учебна година. Г-жа Радка Иванович ще обучава най-малките възпитаници на „Марконис“, които от нея за първи път ще чуят английската азбука и ще положат основите на успешно езиково обучение. Екипът от професионалисти се допълва от г-жа Славка Катранджиева, г-жа Ивелина Иванова, г-жа Йоанна Методиева и г-жа Анна Сергеевна. Управителят на езиковия център представи и двама специални гост-преподаватели. г-жа Смит, която е гост-преподавател в „Марконис“, каза че нейната институция с удоволствие ще работи с езиковия център тази година за да предостави качествено обучение в разговорните часове по английски език.

Архиерейският наместник Отец Борис отслужи водосвет за здраве на всички ученици, учители и служители в езиковия център. След водосвета Отец Борис каза, че днес има двоен празник- църковния празник Въздвижение на Светия кръст Господен и вторият празник е започването на новата учебна година в Езиков център „Марконис“. Според свещенника, езикът е едно богатство, за това всички деца, посещаващи езиковия център се обогатавят с още едно богатство.

За всички гости бе представена пъстра фолклорна китка от фолклорна формация „Ботевградски ритми“. Възпитаничката на езиковия център Десислава Младенска артистично изпълни пред гостите песента Believer.

Д-р Николай Николов би първият учебен звънец, с което официално даде старт на новата учебна година. След това думата бе дадена и на специалният гост на събитието- Димитрина Лазарова, мениджър в отворен платинен изпитен център АВО. „За мен, като представител на Изпитен център АВО е изключително удоволствие и привилегия да поздравя всички деца, явили се на изпити за сертификатите на университета Кеймбридж, техните резултати са отлични, както всяка година. С „Марконис“ работим повече от 10 години и през всички тези години винаги децата са се представяли блестящо. Тук се изграждат достойни, знаещи и можещи личности.“, каза г-жа Лазарова.

Д-р Николай Николов и Димитрина Лазарова тържествено връчиха сертификатите от университета Кеймбридж на възпитаниците на „Марконис“, явили се на изпитните сесии през май, юни и юли 2022 година.

По традиция празничното събитие завърши с Дунавско хоро, което д-р Николай Николов лично поведе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *