Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Деца от различни възрасти се включиха в турнира по лека атлетика „Лъвски скок“

На 18.09.2022г. на градския стадион „Христо Ботев“ се проведе първия турнир по лека атлетика „Лъвски скок“. Дисциплините, включени в турнира, бяха: 60 метра гладко бягане, скок от място, хвърляне на медицинска топка, 60 метра бягане с препятствия, хвърляне на ракета Vortex и 300/600 метра (в зависимост от възрастта).

Турнирът беше обявен за отворен за всички желаещи, но в него се включиха деца, изцяло трениращи в СКЛА „Лъвски скок“, което не попречи спортният празник да се проведе на пълни обороти. Времето беше чудесно, а присъствието на голям брой родители, роднини и приятели допринесе за добрите резултати на състезаващите се деца. Турнирът беше входящо ниво за предстоящите зимни състезания и подготовка за най-малките, за които още няма състезания, включени в календара на БФЛА.

В състезанието участие взеха Георги Николов-2009г., Калоян Ганев-2013г., Даниел Дилков-2013г., Радостин Райков-2014г., Никол Бориславова-2011г., Бориса Пеева-2014г., Георги Гиров-2014г.,Росен Владимиров-2009г., Джордж Мира-2014г., Васил Георгиев-2014г., Леа Цветкова-2009г. и всички бяха наградени с грамоти и лакомства. Ръководството на клуба възнамерява да направи турнира ежегоден, като може да има поне още един през пролетта, и се надява в тях да се включват все повече деца, които да изявят себе си в спортно съревнование.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *