Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

8 дни до финала на гласуването за „Кмет на годината“ 2022

Кметът на Община Ботевград г-н Иван Гавалюгов е номиниран в категория „Средна община“.

Вече седмица тече гласуването в националния конкурс „Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците, като дадат своя вот в платформата Kmetnagodinata.bg.

Гласуването стартира в 0.00 ч. на 15 септември и ще продължи до 23.59 ч. на 30 септември, само от IP адреси от България. Вече десетки граждани са дали своята подкрепа за кметовете в 7-те категории на конкурса. Посоченото число гласували в междинните резултати на платформата отразява реален брой гласове (не проценти).

В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и.д. кметове и предстоят частични местни избори.

Категориите в конкурса “Кмет на годината” 2022 са:

– Кмет на годината;

– Кмет на гражданите;

– Смарт сити;

– Зелена община;

– Градска среда;

– Туризъм и култура;

– Развитие на спорта.

Всеки гражданин може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Регистрацията за гласуването става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима – за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ от преброяването на населението през 2011 г.

Община Ботевград попада в категорията Средна община.

Победителите в 10-ия юбилеен конкурс ще бъдат обявени на официалната церемония “Кмет на годината” 2022, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г. в София Тех Парк и ще бъде излъчена същата вечер по БНТ 1 и БНТ 4.

Големите награди ще връчат президентът и вицепрезидентът на Република България г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, които ще са и специални гости на церемонията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *