Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Здравко Йотов, началник на РУ-Ботевград: До момента нямаме сигнали за купуване или продаване на гласове

Днес началникът на РУ-Ботевград, гл. инсп Здравко Йотов, предостави информация за провеждащата се от 26 септември на територията на РУ-Ботегврад, Самоков и Ихтиман специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР-София, жандармерията и държавните контролни органи с цел противодействие на престъпността, пресичане на незаконна търговска дейност и предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите.

Настоящата операция е регулярна. От миналата седмица тези операции са насочени към недопускане на нарушения и престъпления свързани с правата на гражданите, но също така те са насочени и към безопасността на движението в районите и и престъпленията, които са актуални за малките населени места.

До момента нямаме задържани лица и подадени сигнали за купуване и продаване на гласове. В Ботевград имаме заведени 2 досъдебни производства. Направихме незабавни действия свързани с претърсване на адресите, но не са установени материали, книжа и предмети, които да са свързани с предстоящите избори.

Операцията е 3 дни и както казах те са регулярни операции. След изборите ще си продължат по направление на дейност, така че ще бъде насочени към конвенционалната престъпност, битовата престъпност във районите. Ефектът от тези операции е голям, защото самото население усеща една подкрепа, която е от Министерството на вътрешните работи.

В операциите са включени екипи на жандармерия, екипи от другите районни на областната дирекция, на чиято територия не се извършва операция, екипи на икономическа и криминална полиция, служители на НАП, от Областната дирекция по безопасност на храните, РЗИ и Регионалната дирекция по горите“, заяви Здравко Йотов, началник на РУ-Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *