Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тържествено бе открит новият корпус в ДГ „Кокиче“

Днес се проведе откриване на новият корпус в Детска градина „Кокиче“. Откриването започна с реч на кмета на общината – Иван Гавалюгов, а после и на директорката на детската градина – Милена Маринова. Последва и поздрав от децата на 4-та подготвителна група на ДГ „Кокиче“. След изпълнението на децата се отслужи водосвет за здраве, а накрая кметът Иван Гавалюгов и директорката на детската градина – Милена Маринова посадиха по едно дърво в двора на ДГ „Кокиче“.

Специални гости на събитието бяха кметът на Община Ботевград- Иван Гавалюгов, председателят на Общински съвет – Ботевград – д-р Илин Черняшки, Борис Борисов – зам. кмет по финанси, бюджет и икономика, Милена Маринова – директор на ДГ „Кокиче“, Камен Еленков – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“, Саня Илиева – главен експерт „Образование“, Милена Христова – главен експерт „Културно информационни дейсности и публични прояви“, Весела Маркова – архитект, чийто проект е новото крило на ДГ „Кокиче“, Йордан Арбов – общинско предприятие БКС и директори на детски градини от община Ботевград.

Определно, когато откриваме ремонтирано или, както е в случая, новопостроено детско заведение изпитваме особено задоволство, тъй като това е една инвестиция в бъдещето на нашите деца и в създаването на условия за тяхното най-добро, ефективно и целесъобразно възпитание и изграждане като личности. Действително, днес сме особено развълнувани. Искам да благодаря на хората, които имат основен принос за изграждането на тази красива постройка! Първият от тях е директорката – г-жа Милена Маринова, която беше достатъчно убедителна, че това разширяване на детската градина е изключително нужно и важно за кв. „Изток“. След това на архитекта Весела Маркова, която направи един чудесен проект. Благодарности и към служителите на общинската администрация, както и на строителя, който успя да реализира проекта.

Убеден съм, че тази сграда може да стане еталон за начина, по който трябва да изглеждат детските заведения в нашата община. За в бъдеще предстоят допълнителни инвестиции там, където е необходимо. На добър час и успех на всички дейнсоти, които ще се извършват в тази красива и нова сграда! „, каза кметът на общината – Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *