Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Превозвачи плашат, че ще блокират прохода Витиня заради катастрофи

Снимка: Цветан Томчев

Вотворено писмо до премиера Донев, регионалното и транспортното министерства и АПИ от няколко браншови организации заплашват, че ще преградят прохода „Витиня“.

Посочената причина е поредна жертва на стария път между София и Ботевград, където заради ремонт на магистралата редовно се пренасочва тежкотоварният трафик.

„Безхаберието не просто убива, то води до почернени семейства, инвалидизирани млади хора, разбити човешки съдби.

Именно това се случи и днес на прохода „Витиня“. Тази така злополучно прословута отсечка, позната не само на българските шофьори, но и на колегите им от Турция, Румъния, Сърбия, Гърция и др.

Днес ремонтът на „Витиня“ взе поредна жертва. Важно е да отбележим, че този ремонт продължава рекордно дълго, за не толкова сериозна, но изключително важна работа, както се изразяваха няколко министри през годините“, пишат авторите.

Става въпрос за катастрофа, при която са се ударили два тира малко след 4 ч вчера сутринта.

„Ще затворим прохода „Витиня“, защото той е опасен за живота на всички преминаващо по него. Това ще случи скоро, но преди това ще дадем на институциите един последен шанс да реагират. Щом заради безхаберието си българските институции не желаят да разрешат проблема, ще го направим ние!

Време е на този цинизъм да се сложи край!“

Въпросното писмо е подписано от Камара на автомобилните превозвачи в България, Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), „Аз имам камион“, Българското обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Конфедерацията на автобусните превозвачи и Съюз на центровете по авто-мото подговка.

Източник: clubz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *