Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Двама служители на реда са наказани дисциплинарно по случая с хижа „Лескова“. Има задържани

Извършената със заповед на директора на ОДМВР – София незабавна проверка установи достатъчно данни за допуснати от тях нарушения

С оглед изясняване на всички факти и обстоятелства по постъпил сигнал за инцидент в хижа, със своя заповед директорът на ОДМВР – София ст. комисар Живко Коцев назначи комисия за извършване на дисциплинарна проверка, която да изясни действията на полицейските служители по получаването и отработването на сигнала. След приключването ѝ са събрани достатъчно данни за допуснати нарушения от двама служители при изпълнение на служебните задължения. Във връзка с това са им наложени дисциплинарни наказания.

Припомняме, че на 2 октомври в РУ – Своге бе подаден сигнал, а впоследствие и заявителски материал за възникнало пререкание между собствениците на хижа в Стара планина и група лица. Съобщено било, че стопаните на обекта са били заплашени със саморазправа и нападнати, единият от тях е получил множество удари по тялото. Заявено било също така повреждане и липса на различни вещи от хижата. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са констатирани съществени противоречия между информацията, подадена от пострадалия, и изяснената фактическа обстановка. Установени са автомобилите, както и всички лица, присъствали по време на инцидента. Трима от тях са задържани за срок до 24 часа. Установени и разпитани са множество свидетели. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Костинброд, ТО – Своге.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *