Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Адреналин и силни емоции белязаха състезанието Хард ендуро – Ботевград 2022

Днес, 22 октомври, се проведе първото издание на Хард ендуро състезание в Ботевград. В превод, „ендуро“ означава издръжливост, а хард ендуро представлява трудна версия на офроуд мотоциклетни състезания.

Търсачите на силни усещания бяха разпределени в два класа – Експерт и Стандарт.

  • Клас Експерт: Този клас кара по GPS навигация и маркировка в оранжево. Този клас играе с класиране и, разбира се, награден фонд. Трасето отговаря на трудност на клас Експерт като се кара изцяло в гора. Основно пътеки с различни екстреми, странични наклони, S-образни изкачвания и корита на потоци с камъни и трудни излизания, с минимално каране по горски пътища само за спускане и достъп до следващият хард участък.
  • Клас Стандарт: Този клас кара само по маркировка в бяло и синьо. Трасето е с обща дължина 56 км (2 обиколки по 28 км) и отговаря на клас Стандард. Отново се кара в гора с няколко екстрема и не толкова стръмни пътеки.

Във всеки един клас има по около 20 отбора, като в някои отбори има повече от един състезател. В клас Експерт стартираха 50 човека, а в клас Стандарт – 66 човека.

Зрителите имаха възможността да наблюдават състезанието на няколко различни места, посочени на фейсбук страницата на организаторите.

Ето го и финалното класиране:

За клас Експерт:

Първо място – Кристиян Петров

Второ място – Атанас Димитров

Трето място – Димитър Цветков

За клас Стандарт:

Първо място – Петьо Сулев

Трето място – Юлиян Маринов

Второ място – Георги Петков

За останалите също имаше много награди, раздадени чрез томбола.

Стартовата позиция се намираше в края на вилна зона „Зелин“ и там беше осигурена линейка с медицински екип, както и кетъринг – храна и напитки. Координатори на събитието бяха Константин Иванов и Лъчезар Вунчев.

Организаторите на състезанието бяха мото клуб „Enduro Extreme Botevgrad“ с любезното съдействие на Община Ботевград, Държавно горско стопанство „Ботевград“ и др.

1 коментар на “Адреналин и силни емоции белязаха състезанието Хард ендуро – Ботевград 2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *