Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общински духов оркестър-Ботевград с номнация за награда „Кристална лира“

Съюзът на българските музиканти и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ радио присъждат ежегодно награди за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство.

Сред номинираните е и Общински духов орекстър-Ботевград при Народночиталище „Христо Ботев – 1884“ Ботевград, с диригент Иванка Савова. Ниминацията е за концерта „Музика за мир“, който се проведе на 24 март 2022 г. в рамките на „Мартенски дни на изкуствата в Ботевград 2022“ с участието на Елизабет Гекова (цигулка) и Радостин Миков (пиано).

За определяне на номинациите се формират 15 комисии по жанрове, отговарящи на 15-те направления, измежду които ще бъдат наградените. Всяка от комисиите по жанрове се състои от председател и членове – общо 7 до 9 души. Председателите и членовете на жанровите комисии се определят от ръководствата на СБМТД и Класик ФМ радио в началото на всеки творчески сезон, за който ще бъдат определяни наградите.

Наградите „КРИСТАЛНА ЛИРА“ представляват статуетка и грамота. Те се присъждат в следните основни направления (жанрове) в музикално-изпълнителсото и танцово изкуство:

  1. Оперно и оперетно изкуство
  2. Музикален фолклор
  3. Танцов фолклор
  4. Поп и рокмузика
  5. Педагози
  6. Инструменталисти
  7. Постановъчен екип
  8. Балетно изкуство
  9. Джаз
  10. Оркестрово изкуство
  11. Хорово изкуство
  12. Млад изпълнител
  13. Диригенти
  14. Камерни ансамбли
  15. Музикална критика.

1 коментар на “Общински духов оркестър-Ботевград с номнация за награда „Кристална лира“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *