Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

СК „Таек-кион“ завоюва 3 златни и 4 брознови отличия на „България Оупън 2022“

България спечели най-много отличия в международния турнир „България Оупън 2022“ по таекуон-до ITF, който се проведе в спортната зала „Колодрума“ в Пловдив на 12 и 13 ноември. Състезанието събра най-елитните състезатели на Европа.

В конкуренцията на 573 състезатели от 14 държави, България спечели убедително първото място в крайното класиране с общо 193 медала – 58 златни, 44 сребърни и 91 бронзови отличия. Второто място остана за Гърция с 20 златни, 27 сребърни и 39 бронзови медaли. Трети е отборът на Словения със скромният актив от общо 6 отличия.

Десетте състезателя, с които участва Ботевградският клуб  “Таек-кион“, спечелиха 3 златни и 4 бронзови медала.

След почти едногодишна пауза поради травма, Николай Петков се завърна триумфално и традиционно стана шампион на спаринг при мъжете в категория над 92 кг.

Моника Богданова е втората златна медалистка, която спечели титлата „Сина спаринг“ в категория до 45 кг. при девойки старша възраст.

Третият златен медал спечели Никол Кръстанова, която стана шампион в дисциплината форма при момичета 11-13 години.

Бронзови отличия взеха:

  • Георги Петров и Калин Петков в дисциплината форма при момчета 14-15 години, съответно за 6-5 и 4-3 гуп.                                                                              
  • Никол Кожухарова спечели два бронзови медала на форма при момичета 14-15 години, 6-5 гуп и на спаринг при момичетата до 45 кг.

Успоредно със срещите се проведе и събрание на борда на директорите на Европейската централа, на което бяха взети решения за следващата спортно-състезателна година, която включва европейско и световно първенство.

До средата на декември ще бъде определен и националния отбор на България за еврошампионата, който ще се проведе в началото на май 2023 г. в Италия.

Следващото събитие от календара на родната федерация ще бъде международния турнир „Перник Оупън“, който ще се проведе на 10 и 11 декември. Той ще бъде отново за всички възрастови групи и в дисциплините „спаринг“ и „форма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *