Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тържествено отбелязаха 113 години от рождението на патрона на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“

С тържествен спектакъл бе отбелязан 7 декември – патронният празник на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“-Ботевград. Бележитото събитие се състоя в зала „Арена Ботевград“.

Сред официалните гости бяха доц. д-р Пламен Славов – зам. министър на културата, Александър Манолов – зам. областен управител на Софийска област, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Росица Иванова – Началник на РУО-София област, Борис Борисов – зам. кмет на Община Ботевград, Илин Черняшки – председател на Общински съвет-Ботевград и неговите заместници Николина Цолова и Дамян Маринов, Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград, Весислава Панджерова – главен експерт в дирекция “Система за предучилищно и училищно образование“ на МОН, Никола Вапцаров – племенник на патрона на училището, бивши учители, училищното настоятелство, родители и граждани на община Ботевград. 

Тържеството започна с изпълнение на химна на училището и с посрещане знамето на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“. Последваха речи от директора Петя Кочкова, от зам. областния управител на Софийска област – Александър Манолов, от Началника на РУО-София област – Росица Иванова и от председателя на Синдиката на българските учители – Янка Такева.

Директорът Петя Кочкова бе удостоена със златен медал от Синдиката на българските учители, който й бе връчен от Янка Такева (предсаедател на СБУ), както и с плакет от Регионалното управление по образование – София област, връчен й от Росица Иванова (Началник на РУО-София област).

След деловата част започна програмата на тържеството, включваща изпълнения на мажоретни състави от НЧ“Хр.Ботев“ към община Ботевград и на спортен клуб по черлидинг и акробатика, певчески, танцови и рецитални изпълнения на ученици от училището. Атракцията на спектакъла бе популярната певица Крисия. Грандиозното събитие завърши с химна на Република България.

1 коментар на “Тържествено отбелязаха 113 години от рождението на патрона на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“

  1. Честит патронен празник, УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КОЧКОВА! Адмирации и респект към всичко постигнато! Честити заслужени поредни награди и медали! ЖЕЛАЯ Ви да запазите завинаги силата, вдъхновения си ентусиазъм, дръзновение и стремеж да променяте и развивате училището, жадувайки по Вапцаровски бъдещето, винаги знаейки, че „Животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден…“ Вие доказано можете всичко! Гордост сте за системата на училищното образование! Пример – за всички колеги! Възхищавам Ви се от сърце! На всички Ваши колеги желая творчески успехи и вдъхновение, нека са горди, че Ви има, че работите в един екип! На децата – да бъдат все така уникални и неповторими, каквито са и техните учители и директор! Бъдещи успехи на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *