Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидати за депутати от ПП „Продължаваме промяната“ с информационна среща за изграждане на общинска структура в Ботевград (ИНТЕРВЮ)

Народните представители от 48-то Народно събрание от ПП „Продължаваме промяната“ и кандидати за депутати в 49-то Народно събрание Настимир Ананиев, Àндрей Цеков, Петър Петров и Искрен Митев се срещнаха днес със симпатизанти в Ботевград. Поводът за срещата бе стартиране учредяването на партийната организация в община Ботевград. Срещата в Малкия салон на Народно читалище „Хр. Ботев“ Ботевград откри Борис Борисов, който бе избран преди броени дни за представител на партията в Ботевград, на заседание на Изпълнителния съвет на ПП “Продължаваме промяната“. Да припомним, че той е зам.кмет с ресори „Финансово-счетоводна дейност“, „Местни данъци и такси“, „Общинска собственост“.

Една от основните причини за изграждане на местна структура, е участието на партията на местните избори през октомври 2023г, заяви Борисов. Пред присъстващите той  сподели защо е приел да стане част от ПП „Продължаваме промяната“. „Споделям програмата на партията и смятам, че това, за което се бори на национално ниво се припокрива с моите виждания за подобряване живота на хората – на нашите родители и на нашите деца – да стане България едно по-добро място за живеене. Надявам се скоро това да стане, защото виждаме 30 години какво се случи и за съжаление България е на последно място в Европейския съюз. Смятам, че българският народ има потенциал и възможности и това би следвало да се промени. Учредяването на местната структура е съгласувано с кмета на общината Иван Гавалюгов и аз оставам да работя в неговия екип“, заяви зам.кметът Борисов.

„Аз се надявам да припознавате това, за което се борим и за това ще очакваме структурата в Ботевград да дава предложения за законодателни инициативи“, призова Настимир Ананиев. По думите му политиците обичат да говорят, но хората искат да пипнат и да усетят промяната, „Затова, когато ние искаме нещо да променим – то трябва да бъде усетено от хората“. Добави, Ананиев, който е предприемач по професия и залага на прагматизма. Според него местните избори са от ключово значение, тъй като кметовете и общинските съветници ще са хората, които реално ще отстояват политиките на „Продължавме промяната“. До средата на месец март структурата в община Ботевград вече трябва да е факт, прогнозира Ананиев.

„В Народното събрание съм казвал нещата с истинските им имена, без да се притеснявам от това“, заяви пък Искрен Митев, който е водач на 26 МИР, на мястото на Александър Дунчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *