Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Д-р Милен Врабевски с мотивираща лекция пред Златаровци

На 5 април 2023 г. се състоя лекция на д-р Милен Врабевски пред на ученици от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ в зала „Ботевград“. Д-р Врабевски бе поканен като гост на училището от Филип Зуберски – учител по ИТ и Информатика в гимназията.

Специален гост на събитието бе заместник-кметът на Община Ботевград Борис Борисов.

В началото на лекцията Филип Зуберски представи Милен Врабевски и допълни: „В нашето училище, аз и колегите ми правим всичко възможно, да представяме на учениците ни добрия пример. Пример за хора, които има с какво да им бъдат полезни, да ги мотивират и да им покажат, че няма невъзможни неща, но и че ги очаква много работа, за да може един ден и те самите да бъдат добър пример за бъдещите поколения“.

Врабевски разказа на присъстващите учители и ученици от X и XI клас за своята дейност като учредител и председател на Фондация „Българска памет“и като собственик на организацията „Comac Medical“, която е най-голямата научноизследователска организация в югоизточна Европа и има за цел да разработва, управлява и контролира проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност в клиничната медицина. Проектите на организацията се разработват в 30 държави на територията на Европа, Азия и Америка.

Тематиката на лекцията бе тайната на успеха и доброто развитие. „Мозъкът не е стационарна орбита, той трябва да се развива непрекъснато. Натоварвайте го в търсене на нови пътища. Постоянната работа в посока развитие на мозъка, отваря поредната вратичка за вас. Казвайте си, че искате да бъдете полезни, като по този начин освобождавате съзнанието си и ще разгърнете таланта си. Служете на хората, помагайте и не чакайте благодарност за това. Помагайте безрезервно и правилният път ще бъде пред вас“, каза в част от своята лекция д-р Милен Врабевски.

Накрая ученици и учители имаха възможността да задават въпроси и да проведат дискусия с д-р Врабевски.

Д-р Милен Врабевски е български бизнесмен, филантроп и меценат. Учредител и председател на Фондация „Българска памет“. Собственик и директор на „Comac Medical“ – най-голямата научноизследователска организация в югоизточна Европа с предмет на дейност разработване, управление и контрол на проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност в клиничната медицина. Компанията разработва научни проекти в 30 държави, покриващи Европа, Азия и Америка. Собственик е на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“, включващ три ЧДГ „Росица“ и ЧСУ „Цар Симеон Велики“.

С лични средства д-р Милен Врабевски финансира програми за иновативно образование, кариерно развитие на младите хора, реинтеграцията на българската историческа диаспора, развива различни инициативи за борба с демографската криза у нас. Затова неотдавна той бе награден с престижния приз “Европейски гражданин на годината” за изключителен принос в утвърждаването на европейските ценности. През 2019-та година е избран за “Мъж на годината”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *