Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Празничен спектакъл по повод Лазаровден се състоя в Етрополе

„Лазарчице – китчице,

тропни дважди за мене,

да ни станат китчице

двете бузки червени!“

Лазаровден е един от най-цветните и жизнерадостни празници в българския народен календар. Той се свързва с настъпването на пролетта, празник на природата, на девойката и на момата.

За да не се забравят хубавите български традиции, „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ подари празничен спектакъл на жителите на Етрополе.

На сцената на големия салон на НЧ “Тодор Пеев – 1871“ се изявиха деца от ДГ „Еделвайс“, ДГ „Звънче“, ДГ „Слънчице“, ЖВГ „Димана“ с художествен ръководител Цветелина Петкова и танцьорите от ТА „Балканска младост“ с художествен ръководител Калинка Пушкарова.

Публиката се наслади на цветна магия от танци, музика, песни и стихове, посветени на Лазаровден. На сцената беше феерия от гиздави лазарки, напети момци, живописни народни носии, пъстри въртележки, оригинални и цветни декори.

Накрая на спектакъла инж. Владимир Александров, Председател на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“, благодари на всички артисти, взели участие в приказния Лазаровден и подари на трите детски градини професионални тонколони, за да продължават да ни радват с таланта си, защото децата са най-голямото богатство на града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *