Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общината има намерение да монтира информационни системи на спирките относно маршрути, време на пристигане и свободни места в автобуса

Автобусите, които пътуват по линията Ботевград – София ще продължат да спират на спирките в града. Това заяви кметът на община Ботевград, Иван Гавалюгов, днес на брифинга си с местните медии.

По-рано през седмицата, бе съобщено, че ще бъдат премахнати междинните спирки по автобусната линия Ботевград-София. Днес стана ясно, че това няма да се реализира. По думите на кмета гражданите могат да бъдат спокойни, че ще могат да се качват в автобусите на спирките на „Чавдар“, на „Сините плочки“ и на болницата.

За да стане това официално сме започнали процедура по изменение на транспортната схема, която ще включи тези спирки, които да станат официални по този маршрут. Ще въведем възможността за закупуване на билети онлайн – нещо , което ще създаде повече удобство за пътуващите“, заяви Гавалюгов и увери, че общината е възложила на няколко фирми да направят разработване на предложение за платформа, която да дава необходимата информация на превозвачи и на ползватели на обществения транспорт относно маршрути, време на пристигане, свободни места в автобуса.

Ще направим всичко възможно през тази година да монтираме такива системи на спирките в Ботевград и на тях да има възможност да се заяви желание за ползване на превоз, в случая до София, и да има директна комуникация между пътник, който чака автобус на определена спирка с диспечерите на автогарата“, добави градоначалникът. По думите му Община Ботевград вече е направила необходимата организация да извършва проверки на превозите до София и да упражнява контрол за броя на пътуващите граждани и дали се спазва изискването да няма правостоящи, да проверява начина по който се обслужват гражданите и състоянието на превозното средство.

Това е наш пропуск. Все пак ние сме институцията, която организира и контролира обществения превоз , на базата на сключени договори. Ние трябва да спазваме по-адекватно контролните си функции, така че да обезпечим в максимална степен комфорта на желаещите да ползват обществения транспорт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *