Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В Езиков център „Марконис“ се провеждат изпитите на Кеймбридж за 13-та поредна година

Днес в Езиков център „Марконис“ се проведе поредната изпитната сесия на Кеймбридж. Изпитите се провеждат за 13-та поредна година. В днешния ден на изпит се явяват 29 от най-малките ученици, като броят на записаните общо за всички нива на изпитите на Кеймбридж е 60 човека.

Изпитите се провеждат от Ралица Русева, Румяна Орлоева и Георги Кацарски, представители на езиковия изпитен център АВО, който е единственият в България платинен изпитен център на Cambridge Assessment English, част от Университета Кеймбридж.

„За нас е удоволствие да идваме в Езиков център „Марконис“, където базата е прекрасна, децата са подготвени винаги отлично и е една чудесна атмосфера. С удоволствие за поредна година сме тук.“, каза Ралица Русева, представите на Езиков изпитен център „АВО“.

Учениците положиха успешно своя устен изпит, а материалите от писмения изпит ще бъдат изпратени за оценяване във Великобритания.

Тази година има повече обучавани и за двата изпитни борда – Кеймбридж и Pearson. Повече регистрирани ученици има за изпитите на Кеймбридж, отколкото за тези на Pearson, които са около 50.

За мен, като управител на училището, е особено важно нашите обучавани да получават външни оценка, защото тя показва нивото на училището и другото много радващо нещо е, че отново и на двата изпитни борда имаме регистрации за всички езикови нива – като започнем от най-ниското и стигнем до най-високото ниво C2. Изпитите и на Кеймбридж, и на Pearson са изключително тежки, въпреки че в момента говорим само за детски нива. Изпита не е никак лесен. Той е съобразен с общата Европейския езикова рамка и показва общото владеене на езика във всичките му аспекти.“, сподели управителят на Езиков център „Марконис“ д-р Николай Николов.

Най-важното в този слънчев и хубав ден е, че традициите на езиково обучение на високо ниво в това училище продължават и вярвам, че заедно ще продължим и занапред през годините да даваме сериозни резултати.„, допълни той.

Николов каза още, че за учениците е важно да се явяват на Международни изпити от ниски нива, тъй като те ще са по-добре подготвени при изпити от високите нива, като B2, C1 и C2, с които се става студент в чужбина. Езиков център „Марконис“ имат десетки студенти в чужбина, които са приети с най-високите нива.

Д-р Николай Николов се обърна към учениците с думите: „Пожелавам успех на всички ученици и занапред се надявам да Ви виждам всяка година, докато стигнем в най-високото ниво C2 и Вие да сте бъдещите студенти на “Марконис“ в чужбина. Благодаря Ви!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *