Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Правителството дава помощи на пострадалите от наводненията

Министерството на труда и социалната политика създаде организация този месец пострадалите да получат еднократната помощ в размер до 1512 лв. Сумата ще бъде отпусната след одобрение на заявленията на нуждаещите се от Агенцията за социално подпомагане, която ще съдейства на гражданите за попълване на документите.

Освен това чрез Агенцията по заетостта, по заявка на общината и с финансиране от социалното ведомство, безработни ще бъдат ангажирани да помогнат с почистване, пазаруване, координация на помощите и други належащи нужди на засегнатите.

От началото на наводненията социалните работници към Дирекции „Социално подпомагане“ на МТСП са започнали посещения в домовете на пострадалите, за да направят оценка на нуждите им. Специално внимание ще бъде обърнато на децата, които са били свидетели на наводнението. Всички пострадали могат да потърсят безплатна психосоциална подкрепа и на горещия телефон на БЧК 080 011 466.

Общо 135 000 литра питейна вода от Държавния резерв вече са доставени в най-засегнатите от райони, които са с нарушено водоснабдяване. Правителството осигури 90 000 литра за община Етрополе и 45 000 литра за област Монтана.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *