Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пламен Трънски: „Преди 6 г Влади Далаклиев ме зарадва по подобен начин на Световното, сега Калина на Европейските игри“ (допълнена)

Таекуондистката Калина Бояджиева се завърна в България и получи шампионско посрещане на летището.

17-годишната Калина беше изненадана от съотборници и приятели, както и доста представители на медиите.

Бояджиева спечели бронзов медал на Европейските игри в полския град Краков, като в спор за място на подиума тя победи категорично не кого да е, а трикратната световна шампионка Бианка Кук от Великобритания.

“Беше невероятно посрещане, благодаря на всички. Следващият път ще съм още по-мотивирана, ще тренирам по-усилено и ще се върна с още по-добри резултати. Отидох с нагласата за медал. Заедно с треньора ми, който беше рожденик, когато играех, имахме тази обща цел.

Когато загубих от световната шампионка (Нафия Куш, бел.ред.), тя имаше много повече опит от мен. Но ми трябва време за този опит. Направих на треньора ми най-добрия подарък, този медал е за него.

Квалификацията за Олимпиадата е догодина и там трябва да играя финал, за да спечеля квота. Струва ми се реално. Догодина имаме и Европейско първенство, но най-важна ще е олимпийската квалификация”, каза Бояджиева.

“Феноменален подарък получих от нея. Преди 6 години Влади Далаклиев ме зарадва по подобен начин на Световното. Представете си едно 17-годишно момиче да обезличи световната номер 1 в нейната категория, това е феноменално постижение”, каза треньорът Пламен Трънски, а пълното му изказване можете да чуете във видеото.

Източник: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *