Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов: Един от главните проблеми, които от ВиК трябва да решат, е с пречистването на водата в Зелин

Община Ботевград е направила пазарно проучване и разполага с конкретни оферти от две фирми за изграждане на съоръжение за пречистване на водата във вилна зона Зелин. Тази информация сподели кметът Иван Гавалюгов на редовния петъчен брифинг с медиите.

Отново се засегна въпросът за непитейната вода във вилна зона Зелин и по-точно планираното изграждане на пречиствателно съоръжение, осигуряващо питейно-битово водоснабдяване за вилната зона.

Имаме конкретни параметри, условия, при които би могло да се изгради и постави такова съоръжение. Предстоят ни разговори с ВиК опратора, който трябва да е ползвателя или собственика на това съоръжение, така че наистина във вилна зона Зелин в най-скоро време, реалистично до есента, ако има разбиране, желание и съгласие да се реши този проблем от ВиК оператора. Имаме оферти и предложения от фирма, която може да инсталира подобно съоръжения за пречистване на речни водохващания с висока мътност.„, каза кметът Гавалюгов.

Допълни, че Общината възнамерява ВиК оператора изцяло да поеме разхода за осигуряване, тъй като се планира ВиК София област да заплаща месечен наем за ползване на тази услуга. Според кмета това няма да затрудни финансово дружеството и „ще му даде възможност да предоставя и инкасира услугата „Питейно и битово водоснабдяване“„. В момента от ВиК инкасират „Промишлено водоснабдяване“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *