Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Приемна за граждани ще бъде изградена към сградата на Община Ботевград (ВИДЕО)

На 27 юли Общинският съвет прие предложение, с което се отпускат финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград за изграждане на пристройка към сградата на Общинската администрация, която ще представлява помещение за изчакване на граждани.

Към нея ще бъде изградена и посетителско-повиквателна система за обслужване на гражданите. Приемната ще е от тип „чакалняи ще е към Центъра за обслужване на граждани. Общата сума на проекта е 231 600 лева с ДДС.

Кметът на Общината Иван Гавалюгов коментира решението на брифинга с местните медии:
Считаме за целесъобразно изграждане на една пристройка – чакалня, така да се каже, в която съвсем цивилизовано, комфортно хората да изчакват, независимо от метеорологичните условия. В момента им се налага, макар и в доста обновена и приятна обстановка на вътрешното пространство на администрацията, все пак е на открито, а когато вали и зимата пък е студено, лятото някой път е прекалено топло и хората не са в най-добрите условия, когато трябва да изчакат. Особено когато се плащат годишните данъци, има едно сериозно струпване на хора пред гишетата и им се налага да чакат отвън на откритото пространство.

И нещо много важно – Общината възнамерява да въведе система за контрол на опашките, за целта на която е необходимо да има именно такава чакалня, където хората ще влязат, ще си вземат съответното билетче за услугата, за гишето, което съответно ще им предостави съответната услуга, и ще изчакат да им дойде техния ред в една много приятна, комфортна и цивилизована обстановка.

Пристройката ще бъде с площ от около 50 кв. м и ще бъде разположена в пространството между Центъра за обслужване на граждани (Местни данъци и такси, касите на Общината, външното деловодство и новите социални услуги, които Общината вече предоставя) и външния асансьор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *