Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Александър Гавалюгов в идеалния отбор на Европейското

Гардът на националния отбор на България Александър Гавалюгов бе избран в идеалната петица на Европейското първенство по баскетбол за юноши до 18-годишна възраст в дивизия „Б“ в Португалия.

Националът записа средно по 21.9 точки, 6.6 асистенции и 5.0 борби на мач. Гавалюгов стана третият най-ефективен баскетболист на първенството със среден коефициент 20.4. Кадърът на школата на Балкан завърши турнира на първо място при реализаторите с отбелязаните си точки и по направени асистенции.

В идеалната петица, обявена след финала на шампионата в дивизия „Б“, в който Латвия победи Белгия със 75:69, попаднаха още Робертс Блумс от тима на Латвия, Ноа Мьосен от Белгия, Рубен Прей от състава на Португалия и Дейвид Миркович от отбора на Черна гора.

Друг от българските национали – Максим Бочев се нареди втори при най-успешните стрелци от игра с 61.7% успеваемост. Юношата на Левски е пети в класацията за най-точните състезатели при стрелбата от далечна дистанция с 47.4%.

Момчил Кадиев пък е десети при най-добрите изпълнители на наказателни удари с 82.8% успеваемост. Гардът на Левски е седми при подавачите с 4.6 асистенции на мач, като дели четвърто място по отнети топки с 2.7 на мач.

В отборното класиране България завърши на десето място с 4 победи и 3 загуби.

Съставът се нареди осми по резултатност със 79 точки вкарани средно на мач и пети по успеваемост при стрелбата с 44.7% от игра. При стрелбата за две точки националите имат 55.4% успеваемост, което ги нарди на четвърто място. С 29% от тройката тимът на България е десети, а освен това стана и отборът с най-много асистенции в шампионата с 18.7 на мач.

Българският национален състав завърши на четвърто място по ефективност със средно 88.7.

Източник: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *