Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почистват трасето на велоалеята до село Врачеш (ВИДЕО)

От няколко дни текат дейности по почистване и трасиране преди изграждането на велоалеята Ботевград – Врачеш. До месец-два ще започне и самото изграждане.

През следващата седмица следва ново геодезическо заснемане на самото трасе, вече на терен, от където ще дойдат необходимите количествени сметки за насипите, които са необходими, така че за момента извършваме, на практика, подготвителни дейности„, каза кметът Иван Гавалюгов на брифинга с местните медии.

Преди месеци бе почистена храстовидната и дървестната растителност, която се е намирала откъм пътното платно.

Той допълни, че съществува проблем по трасето, свързан с изтичане на води, които заблатяват района. Проблема трябва да бъде решен с участието на „Напоителни системи“ ЕАД, тъй като проблемната тръба е тяхна. В предполагаемо време, до следващия месец ще трябва да се извърши ремонта.

Относно самата велоалея, кметът информира: „Имаме готовност още от септември месец, да не кажа от август, да започнат насипни дейности по самото трасе. Велоалеята не е сложна като инфраструктура, но трябва да се изгради съответния насип. … Алейната основа трябва да бъде изградена.“. След полагане на основата се предвижда и полагането на настилката и останалите предвидени съоръжения.

Алеята за велосипедно и пешеходно движение има как и ще бъде изградена от Общинско предприятие БКС с вече готови конкретни планове, а не от строителна фирма чрез обществена поръчка.

Кметът подчерта, че за момента е предвидено изграждането на велоалеята до моста над река Бебреш, тъй като „там е по-сложно изграждането, не толкова на мостовото съоръжение, а съгласуването със съответната институция – най-вече „Басейнова дирекция“, тъй като има премостване на коритото на река Бебреш.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *