Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Разграфиха част от западния тротоар на ул. „Божко Божилов“ като зона за паркиране (ВИДЕО)

Част от ширината на западния тротоар на ул. „Божко Божилов“ в участъка от ул. „Захари Стоянов“ до ул. „Христо Ботев“ бе определена като зона за паркиране на автомобили. Разграфената зона е в резултат на постъпило искане до кмета от живущи на съответната улица, съобщи Иван Гавалюгов по време на днешния брифинг с медиите.

Аргументите им бяха, че с комшиите трудно се разбират и едва ли не си присвояват правото да паркират само те от съответната страна, което абсолютно нямат такова наистина, но за да не стават скандали междусъседски, а пък са ставали такива, доколкото разбрах. Може би отпреди 3 месеца имаше подписка, внесена при мен, а пък на два пъти идваха живущи от тази улица „Божко Божилов“. Помолиха, ако има такава възможност със съответния компромис. Ние видяхме, преценихме, че е възможно в крайна сметка, но, пак казвам, не може автомобила да е изцяло на тротоара.„, каза кметът Гавалюгов.

За разлика от източния тротоар, западният е около 2,80 до 3 метра широк и няма как абсолютно целия автомобил да бъде на тротоара и затова една част от автомобила може да бъде на тротоара, а другата да бъде на платното за движение. При тази ситуация е измерено и има необходимите 3 метра до осевата линия, така че да не се затруднява разминаването на автомобили.

Наблюдавам, че всъщност няма затруднение на разминаването на автомобилите, няма затруднения за предвижване на пешеходците, въпреки че, пак казвам, западния тротоар е по-тесен, но ние сме осигурили около 1,50 до 2 м, в определени участъци, разстояние до имотните граници.„, сподели градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *